Η Χίος είναι ΕΔΩ υποστηρίζοντας έμπρακτα το ποδόσφαιρο ανθρώπων με προβλήματα όρασης

Την υποστήριξη της στο πρόγραμμα “Μία μπάλα για όλους” ανακοίνωσε η Ακαδημία του Ολυμπιακού, με τις Σχολές της ανά την Ελλάδα να πρωτοστατούν και να δίνουν το παράδειγμα. 

Ανάμεσά τους και η Χιώτικη σχολή μας που θα συνδράμει στην προσπάθεια αυτή.

A BALL FOR ALL

Η Ακαδημία του Ολυμπιακού ανακοινώνει με υπερηφάνεια την υποστήριξή της στο πρόγραμμα «Μία μπάλα για όλους» (A ball for all).

Με τις Σχολές μας να πρωτοστατούν και να δίνουν το παράδειγμα, ο Ολυμπιακός για ακόμα μια φορά βρίσκεται στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη δείχνοντας το κοινωνικό του πρόσωπο και υποστηρίζοντας έμπρακτα το ποδόσφαιρο ανθρώπων με προβλήματα όρασης

Μία Μοναδική Μπάλα για Όλους

Από τα πρώτα παιχνίδια στη ζωή ενός παιδιού είναι η μπάλα. Οι περισσότεροι από εμάς, αγόρια και κορίτσια, έχουμε, ως παιδιά, παίξει μπάλα, έχουμε ανταλλάξει πάσες και έχουμε πανηγυρίσει για ένα –ή και περισσότερα- γκολ

Ωστόσο, ορισμένα παιδιά, όπως παιδιά με τύφλωση και σοβαρά προβλήματα όρασης, δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Για την ακρίβεια, δεν την είχαν μέχρι και πρότινος.

Διότι το Σωματείο Όραμα Νέων Youthorama σκέφτηκε μία πολύ απλή λύση: μία μπάλα που κουδουνίζει και την ονόμασε, για αυτονόητους λόγους, μία μπάλα για όλους. Η μπάλα, με δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει το Σωματείο, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, που πραγματοποιείται με δωρεά του ΙΣΝ σε ειδικά και γενικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα, διανέμεται δωρεάν η ειδική μπάλα και εκπαιδευτικό υλικό με στόχο τη διευκόλυνση των παιδιών με πρόβλημα όρασης στα σχολεία, κυρίως για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής, αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών.

Τo IΣΝ, στο πλαίσιο της κοινωφελούς του δράσης, υποστηρίζει προγράμματα που προωθούν την κοινωνική ένταξη μέσω του αθλητισμού. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί το πρόγραμμα FutbolNet, που αξιοποιεί τον αθλητισμό ως μέσο, για να φέρει σε επαφή νέους ανθρώπους που ζουν σε κέντρα υποδοχής προσφύγων με παιδιά των εκάστοτε τοπικών κοινοτήτων.